De populairste films van 2015

Ook in 2015 wisten wij de verschillende bioscopen meer dan goed te vinden. Een filmpje pakken is dan ook een favoriete vrijetijdsbesteding van ons. Er gingen afgelopen jaar maar liefst meer dan 32 miljoen bioscoopkaartjes over de toonbank. Een stijging van 7% ten opzichte van 2014, wat op zich al een heel goed jaar was qua bioscoopbezoek. Mag je uit deze cijfers de conclusie trekken dat 2015 ons een aantal heel goede films heeft gebracht? Deze conclusie is zeker gerechtvaardigd, maar de vervolgvraag is dan natuurlijk wel: Wat waren dan de 5 populairste films van 2015? Hieronder het antwoord op deze vraag…….

1) Spectre

De meest recente James Bond film, Spectre, staat op de absolute nummer één positie. Meer dan twee miljoen bezoekers, waaronder vele James Bond fans van het eerst uur, hebben deze film gezien. Actie, mooie mannen en vrouwen, snelle auto’s, enzovoort…..het spreekt vandaag de dag nog steeds aan.

2) Minions

De nummer twee positie wordt ingenomen door de film Minions. Wellicht een klein beetje verrassend, maar aan de andere kant zijn deze kleine gele wezentjes zo razend populair dat ze meer dan 1.600.000 bezoekers naar de bioscoop wisten te lokken. Knap voor een animatiefilm. De meningen over deze film zijn nogal verdeeld, maar aangezien smaak heel persoonlijk is, is het uiteindelijke oordeel aan jou zelf

meest populaire films 2015

3) Jurassic World

Met een bezoekersaantal van iets meer dan een miljoen nestelt Jurassic World zich op de derde plaats van meest populaire films van afgelopen jaar. Dinosauriërs  weten ons blijkbaar tegenwoordig nog steeds aan te spreken. Het thema leek een beetje uitgemolken, maar met een derde plek kun je niet anders concluderen dat het nog steeds een thema is waar mensen graag voor naar de bioscoop gaan.

4) Fast & Furious 7

Snelle wagens, actie en stunts, goed uitziende mannen en vrouwen en hippe muziek zijn de ingrediënten voor de film Fast & Furious 7. Met iets minder dan een miljoen bezoekers staat deze film dan ook op de vierde plaats. De dood van “mister Fast & Furious Paul Walker” heeft, hoe wrang dat misschien ook mag klinken, zeker bijgedragen aan de populariteit van deze film.

5) Star Wars: The Force Awakens (3D)

De film waar zovelen al zolang naar hebben uitgekeken kwam pas aan het eind van 2015 uit. Vanaf het eerste moment dat de film in Nederland te zien was liep het storm met de kaartverkoop en met ruim 850.000 bezoekers vinden we deze film dan ook terug op plek 5 van ons lijstje meest populairste films van 2015. Vanzelfsprekend had Star Wars: The Force Awakens (3D) hoger gestaan in deze top 5 als de film eerder in 2015 was uitgekomen.