Gratis Online Muziek luisteren

 

Muziek Streamen: Luister naar de Cloud
Hoeveel CD’s koop jij nog? Luister je naar de radio en wordt je moe van die “lollige” DJ’s die meer praten dan muziek draaien? Of poets je een oude LP af om tot de ontdekking te komen dat je kat deze als krabschijf heeft gebruikt? Anno 2015 ga je toch gewoon lekker streamen!

 

Streamen voor beginners
Muziek “streamen” is niets anders dan muziek spelen die ergens op het internet geparkeerd staat en niet bij jou thuis. Je hebt dus een internetverbinding nodig om de muziek te beluisteren. Er zijn ook diverse diensten die je muziek (tijdelijk) laat opslaan waardoor je de muziek ook offline, zonder internetverbinding kunt beluisteren. Dat streamen gaat bijvoorbeeld via Wifi of 3G. Er is niet zoveel data nodig als voor een film maar je hebt wel een redelijke internetverbinding nodig om zonder haperingen te kunnen luisteren. De diensten gaan via de browser op computers of via Apps op smartphones en tablets en via nieuwe Hifi systemen.

Online Radio luisteren via een internetradio
Ook haast alle radio zenders zijn online te beluisteren zonder te hoeven betalen. Voorbeelden hiervan zijn Radio 538 en radio 3 FM. Op All radio vind je alle radio zenders op een rij.

 

Sporify als muziek streamingsdienst
Spotify is een streamingsdienst voor muziek net als Netflix voor films. Bij Spotify kan je tegen betalen van ongeveer 10 euro onbeperkt muziek beluisteren waar en wanneer jij dat maar wil, als je maar een internet verbinding hebt. Lees hier de review van de consumenten bond over Spotify.Er bestaat ook een gratis variant, maar deze heeft lang niet alle voordelen van de volledige lidmaatschap.

Connectivity laat apparaten praten
Als je eenmaal muziek in je huis binnen laat komen wil je er ook naar luisteren, en je telefoon geeft waarschijnlijk niet echt een mooi geluid. Steeds meer Hifi apparatuur biedt mogelijkheden voor streaming audio, en er zijn draadloze speakers en hoofdtelefoons die via je netwerk thuis alle muziek kunnen spelen via Wifi of Bluetooth. Er is volop keuze!

Meer dan jouw platenkast kan tillen
Er staat veel muziek online, heel veel. Uiteraard de hits van dit moment maar ook klassiekers en zelfs albums en singles die al lang niet meer fysiek te koop zijn in de winkels. Niet alle diensten bieden dezelfde selectie en de geluidskwaliteit gaat van matig naar perfect, je zult dus wel even rond moeten kijken welke dienst voor jouw de beste is. Spotify, Deezer en Last.fm zijn goede diensten om mee te beginnen, en ze leveren naast betaalde abonnementen ook gratis versies. En vergeet ook Youtube niet, daar staat veel muziek, met en zonder bijbehorende videoclip.

Is muziek streamen legaal?
De bekende diensten zijn volstrekt legaal, die regelen alle auteursrechten voor je. Via Youtube en andere download sites wordt het een grijs gebied, zorg er altijd voor dat je weet waar de muziek vandaan komt en wie de aanbieder is.

Of je nu van klassiek of pop houdt, of iets er tussenin, ook voor jou zit er muziek in de wolken.