Online Film streaming | Films streamen

 

Online Film Streaming
Tegenwoordig hoef je alleen nog maar je televisie, computer of tablet aan te doen en er is een onwijs grote bibliotheek vol titels beschikbaar. Dit is natuurlijk puur gemak, maar ook genot. Diensten zoals Netflix worden steeds populairder om deze redenen, maar wat houdt dat films streamen nou eigenlijk in?

 

Wat is film streamen?
In het heel kort: films streamen betekent dat je de mogelijkheid hebt om duizenden titels te bekijken, zonder deze te downloaden of te huren, direct op je tv, tablet of computer. Een dienst zoals Netflix is hier een goed voorbeeld van, misschien is het ook wel de populairste keuze.

Netflix is een bedrijf dat talloze films en series online in hun database heeft, deze kun jij als consument bekijken tegen een maandelijks tarief. Omdat deze films allemaal klaar staan om afgespeeld te worden, is het met maar een druk op de knop verwijderd van afspelen. Er hoeft niks gedownload te worden!

Hoe werkt dat dan precies?
Films streamen betekent eigenlijk dat je de hele film nog niet hebt op je televisie, tablet of computer, maar er wel direct toegang tot hebt. Het is een beetje te vergelijken met Youtube, alleen is films streamen natuurlijk op een veel grotere schaal. Als je een video kijkt op Youtube, is de video nog aan het laden, toch kun je hem bekijken. De video staat dus al online in de database klaar om afgespeeld te worden, jij moet hem alleen nog laden. Terwijl je de video kijkt, is de video nog steeds bezig met laden.

 

Dit is precies hoe films streamen werkt. Neem het vorige voorbeeld Netflix: je besluit een film te kijken, vind hem in de database, drukt op de film en het enige wat er nog moet gebeuren is dat de film moet laden. Hij gaat waarschijnlijk direct afspelen, maar dat hangt heel erg af van je internet. Je internet moet namelijk wel de hele film laden, dat is een vorm van downloaden die geen ruimte in beslag neemt.

Waarom films streamen en niet huren of kopen?
De voordelen van films streamen zijn heel simpel: Mocht je gaan voor een groot bedrijf zoals Netflix, heb je een enorme bibliotheek vol met films en series klaarliggen om afgespeeld te worden. Bovendien neemt het veel minder ruimte in beslag op je computer en in het dvd rek èn kost het een stuk minder als je regelmatig een film huurt of koopt.

De nadelen? Als verzamelaar van films zal je DVD en Blu-Ray stapel een stuk minder snel groeien en het is heek afhankelijk van je internet. Mocht je niet heel snel internet hebben, dan is films streamen wellicht geen fijne optie. In dat geval zou je wel de film van tevoren kunnen laden om dat probleem te vermijden.