Top 5 duurste films ooit

Films zijn en blijven razend populair. Regisseurs halen alles uit de kast om “hun” film een absolute kaskraker te laten worden. De beste acteurs en actrices worden van stal gehaald en er wordt “geschoten” op de mooiste locaties. De kosten van het maken van een film rijzen dan ook tot ongekende hoogte. De opbrengsten die hier tegenover staan maken dit allemaal zeer zeker de moeite waard. Maar wat zijn nu de duurste films die er ooit gemaakt zijn? Hieronder de top 5 duurste films ooit gemaakt…

1) Batman v Superman: Dawn of Justice

Deze film uit 2016, vanaf 24 maart 2016 te zien in Nederland, kostte maar liefst 410 miljoen dollar. Maar dan heb je ook wat. Een sterrencast met onder andere acteur Ben Affleck en Henry Cavill, een regisseur van wereldklasse, Zack Snyder en een superheldenverhaal waar je “u” tegen zegt. De investering van 410 miljoen dollar zal hoogstwaarschijnlijk snel zijn terugverdiend.

2) Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Deze film, met in de hoofdrol Johnny Depp, dateert uit 2011 en kostte destijds $378.500.000,-. On Stranger Tides is de vierde uit de reeks van de Pirates of the Caribbean en de eerste die in 3D te zien was. Naast Johnny Depp schittert onder andere Penelope Cruz in deze film

duurste films ooit

3) Pirates of the Caribbean: At World’s End

Alweer een film uit de Pirates of the Caribbean reeks. Dit keer het tweede deel uit 2007. Kosten om deze productie te maken….$300.000.000,-. Wederom een ongelofelijk budget, waaruit onder meer Orlando Bloom en Keira Knightley betaalt werden, naast uiteraard Johnny Depp die wederom de rol vertolkt van de inmiddels wereldberoemde Jack Sparrow.

4) Avengers: Age of Ultron

Voor plek vier in onze top 5 hoeven we niet zo heel ver terug in de tijd. In 2015 werd namelijk Avengers: Age of Ultron gemaakt tegen een kostprijs van $279.900.000,-. Een heel ensemble aan sterrenacteurs en actrices is ingezet om deze superhelden film tot een groot succes te maken. Zo speelden onder andere Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans en Scarlett Johansson mee in deze blockbuster.

5) John Carter

In 2012 werd de film John Carter geschoten. Kosten om deze film op het witte doek te krijgen bedroegen $263.700.000,-. De sterrencast en de special effects tekenen voor een deel van deze kosten. De filmmuziek werd gecomponeerd door Michael Giacchino.